Dakpannen coaten

verbouw_dakpannen

Dakpannen coaten.

Waarom dakcoating
Dakcoating is een beschermende laag dakverf (coating) voor uw dakpannen. Door uw dak te coaten, kan vuil zich moeilijker hechten. Dakcoating voorkomt tevens verdere slijtage. Dit komt omdat de dakcoating een beschermlaag is dat over uw pannen wordt gespoten. Regen, sneeuw en andere neerval komt dus niet direct op de dakpannen maar op de coatinglaag.

Dag in dag uit heeft uw dak extreme weersinvloeden te verduren. Regen, zon en vrieskou vragen heel veel van uw dakpannen. Daar komt bij dat algen, mos, korstmos en atmosferisch vuil uw dak vervuilen. Uw dak blijft door deze vervuiling langer nat dan schone dakpannen, waardoor het vocht door de pannen kan slaan en de panlatten kunnen verrotten. Vooral  korstmos tasten uw dakpannen aan. De door ons gebruikte dakcoating, is een ademende coating. Dit betekend dat vocht niet van buiten af de dakpannen in kan trekken. Wel kan vocht van binnenuit naar buiten. Algen en mos gedijen omdat de pannen lang vochtig zijn. Dakcoating zorgt ervoor dat de pannen niet vochtig worden en dus hebben algen en mos minder kans.

Voordelen dakcoating
Dakcoating heeft enkele grote voordelen; het is een veel goedkoper alternatief dan nieuwe dakpannen. Het biedt bescherming tegen allerlei weersinvloeden en is in verschillende kleuren te krijgen. Voordat uw dak wordt voorzien van een coating laag, wordt uw dak eerst gereinigd en behandeld met een anti alg / mos product .

Hoe gaat het coaten in zijn werk?
Het coaten van uw dak gebeurt door middel van een speciale spuit, een zogenaamde airless spuit. Deze spuit zorgt ervoor dat de coating onder hoge druk op de pannen gespoten wordt, waardoor alle hoeken en gaten gevuld worden. Op deze manier is een optimale dekking te bereiken.

Soorten dak coating
Er zijn verschillende soorten coatings te krijgen. Wij onderscheiden drie soorten coatings:

Normale coating.  2 Rubber coating.  3 Climate Cooler en Catalyst Coatings.


De normale coating (1)

De normale Isonit coating bestaat uit 100% zuiver acrylaat. Het materiaal heeft een hoge dekkracht, snelle verwerkingseigenschappen en is snel droog. Daarnaast is het UV bestendig, waterbestendig, diffusie bekwaam, water- en vuilafstotend en 197% duur elastisch

Eigenschappen:

  • Kleur: Zwart, antracietgrijs, roodbruin, lichtgrijs, mokka, bordeauxrood, steenrood, donker antraciet.
  • Glans: 12 (Mat), 20 (Zijdeglans) en 50 (Glanzend) en 80 (Hoogglans)
  • Gebruik: Op tegels, beton- en gebakken klei daken, eterniet, kunstleisteen, en vezelcementdaken.

Rubber coating (2)

Rubber coating is een speciale elastische coating met een rekbaarheid van 500-700% tot een temperatuur van -21°C. Deze coating bevat een UV-filter en geeft een massief rubberen uitstraling. Daarnaast vermindert de coating aangroei van mossen en algen en is geschikt voor zowel normale als voor beschadigde en lekke daken. Door de bijzondere samenstelling hecht de rubbercoating op verschillende soorten ondergronden.

Eigenschappen:

• Kleur: Zwart, antracietgrijs, grijs, dakpanrood, bruin en mokka. Glans: 10 (Ma• Gebruik: Op bitumen dakshingles, beton, vezelcement platen, dakpannen, baksteen, hout, gietijzer en blik.


Isopaint Nordic AS

Isopaint Nordic AS levert (Isonit)coatingen, welke belangrijke eigenschappen bezitten als; duurzame flexibiliteit, scheur- en treksterkte, hechting, waterdoordringbaarheid en wateropname vermogen.

Derhalve werkt Ger Boon Coatingtechniek uitsluitend met produkten van Isopaint Nordic, als het gaat om uitstraling en duurzaamheid voor uw dakbedekking.

dakdekker
  • Meer dan 25 jaar ervaring
  • Vrijblijvende offertes
  • Gratis dakinspectie
  • 15 jaar garantie
  • Meerdere vestigingen
  • Kwaliteit en vakmanschap
images (3)