Dakpannen reinigen

verbouw_dakpannen

Dakpannen reinigen
Een huis met vuile dakpannen? Dat kan er behoorlijk slordig uitzien. Mossen, algen, vogelpoep en ander vuil nestelen zich maar al te graag op uw dakpannen.

Zeker in een omgeving met veel bomen kan dat een groot probleem vormen. Een schoon dak ziet er niet alleen mooier uit, maar wat u misschien niet weet is dat het regelmatig reinigen van uw dakpannen de levensduur ervan aanzienlijk vergroot.

Dakpannen laten reinigen
Voor het reinigen van uw dakpannen bent u bij SVH Dakbeheer bv op het juiste adres. Onze experts zullen er voor zorgen dat alle mossen, algen en ander vuil op een professionele manier verwijderd worden. Uw dak vormt voor onze reinigers geen probleem, zij zullen klantvriendelijk en vakkundig te werk gaan.

Dakpannen reinigen en impregneren
Naast het dakpannen schoon laten maken kunnen wij ze ook voor u impregneren (ook wel hydrofoberen genoemd). Dat betekent dat de dakpannen worden behandeld met een vochtwerend product.

Uw dakpannen worden hiermee water- en vuil afstotend gemaakt, zij kunnen zo dus langer in uitstekende conditie blijven. Water trekt dan niet langer in de dakpan, maar tegelijkertijd kan het dak wel gewoon blijven ademen.

Het dakpannen reinigen zelf doen?
Het dakpannen reinigen zelf doen is ook mogelijk net als een gevelreiniging, als uw dak makkelijk te bereiken is en u geen hoogtevrees heeft natuurlijk. Houd wel van te voren even het weerbericht in de gaten zodat u na een stevige bui niet weer bij het begin moet beginnen.

Dakpannen schoonmaken, hoe doet u dat?
Allereerst behandelt u de dakpannen systematisch met een schimmelwerend product. Er zijn verschillende “anti-mos” producten op de markt die het losmaken van mossen en algen van de dakpannen een stuk makkelijker maken.U kunt het product aanbrengen met bijvoorbeeld een borstel. Daarna komt het dakpannen reinigen zelf aan de beurt, hiervoor kunt u een tuinslag en borstel gebruiken of een hogedrukreiniger. Let wel op: Niet alle dakpannen zijn geschikt om met een hogedrukreiniger behandeld te worden. Wanneer mag je niet reinigen Ook bestaan er nog verschillende dakbedekkingen die asbest bevatten. Vanwege gevaar voor de gezondheid mogen ook die dakpannen niet gereinigd worden met een hogedrukreiniger.

Meer informatie over u pannen
Twijfelt u over het materiaal van uw dakpan? Dan kunnen wij eventueel iemand langs sturen voor het vaststellen.
Nadat al het vuil, alg en mos nauwkeurig is verwijderd volgt het laatste deel van de reiniging, het impregneren van uw dakpannen. Er zijn verschillende soorten impregneermiddel op de markt.

Juiste middelen gebruiken
Het is belangrijk dat u het juiste middel voor het juiste materiaal dakpan gebruikt, anders zal het impregneren niet effectief zijn.

Breng nooit het impregneermiddel aan voordat de dakpannen goed gereinigd zijn. Alleen als ze goed schoon zijn kan het middel volledig intrekken en uw dakpan zo goed mogelijk beschermen. Wanneer het impregneermiddel opgedroogd is kan uw dak er weer helemaal tegenaan.

Dakpannen reinigen kosten
Wilt u het dakpannen reinigen en impregneren toch liever aan een professional overlaten? Dan doet SVH Dakbeheer bv dat graag voor u. De dakpannen reinigen kosten hoeven niet hoog te zijn, vul het offerteformulier op de website en wij nemen direct contact met uw op. Voor meer informatie en advies kunt u natuurlijk ook contact met ons opnemen via info@svhdakbeheer.eu

dakdekker
  • Meer dan 25 jaar ervaring
  • Vrijblijvende offertes
  • Gratis dakinspectie
  • 15 jaar garantie
  • Meerdere vestigingen
  • Kwaliteit en vakmanschap
reinig

Ons pannendak laten reinigen door svh dakbeheer. Super resultaat het ziet er weer als nieuw uit!     Fam spreeuw

Na een eerlijk advies zijn wij in zee gegaan met svh. Het is ver boven onze verwachting en het is egt prachtig geworden!     Fam lindebos

Super resultaat voor een prima prijs. AANRADER! Ons dak is weer keurig netjes en ook nog eens met korting toppertje     Fam van straaten

reinigen
rrr

Gegarandeerd de:

beste kwaliteit
Laagste prijs
lange garantie