Houtworm bestrijden

daken-renoveren1

Bestrijding van houtworm

Houtwormbestrijding? Wij pakken het snel en vakkundig aan.

Constateert u houtworm? Reageer snel!

Ziet u gaatjes van ongeveer 1 millimeter doorsnede in het hout van uw woning of bedrijfspand, bv. in houten kozijnen, deuren, ramen, vloeren, plafonds of dakdelen? Of ziet u kleine hoopjes houtkorrels (‘meel’) op zolder, in kamers of op vensterbanken? Dan hebt u last van houtworm! Deze kan op den duur zoveel schade veroorzaken dat complete houten onderdelen, zoals kozijnen of dakbeschot, vervangen moeten worden. Hoogste tijd voor houtwormbestrijding!

Neem vandaag nog contact met ons op (24/7). Of laat ons u terugbellen!

Wat doet houtworm?

De gaatjes en gangetjes in het hout ontstaan omdat de houtkever graag eitjes legt op vochtig of rottend hout. De larven vreten zich een weg door het hout, om uiteindelijk als kever naar buiten te komen. De vrouwtjes leggen dan nieuwe eitjes, bij voorkeur op het hout waarin ze zelf zaten. Gemiddeld duurt het 3 jaar voor de larve een volwassen kever is. In die tijd kan een larve zo’n anderhalve kilo hout eten. Als u dan bedenkt dat er 20 tot 60 eitjes per keer worden gelegd, begrijpt u dat houtwormbestrijding noodzakelijk is voor het behoud van uw pand!

Vakkundige houtwormbestrijding

Bij inspecties en onderhoud van oudere daken komen wij soms houtworm tegen. Daarnaast ontdekken veel mensen de houtworm in hun pand zelf. Als specialist in houtwormbestrijding kan SVH Dakbeheer & Vastgoedonderhoud dit probleem snel verhelpen. Met een gedegen aanpak nemen we u de zorg uit handen. Onze medewerker bekijkt en bespreekt met u de situatie en dan maken wij een bestrijdingsplan op maat. Onze methode is gericht op blijvend resultaat, waarbij we zoveel mogelijk rekening houden met uw wensen en met het milieu.

Laat u niets wijsmaken!

Oude wijsheden en diverse internetpagina’s stellen dat u houtworm ook prima zelf kunt bestrijden met petroleum. Dit is helaas niet het geval. Hoewel de petroleum de levende larven wel doodt, worden eventuele eitjes niet vernietigd. Dit zorgt ervoor dat in korte tijd opnieuw levende larven zich een weg door uw hout zullen knagen. Met onze professionele houtwormbestrijding worden ook de eitjes aangepakt en komt de houtworm niet meer terug.

Tip!

Door regelmatige inspectie en onderhoud van uw pand voorkomt u dat het houtwerk vochtig wordt en gaat rotten. Zo voorkomt u ook houtworm en is houtwormbestrijding niet nodig.

SVH Dakbeheer & Vastgoedonderhoud is uw partner in dakinspectie, dakrenovatie, dakisolatie, dakreparatie en dakonderhoud. Wilt u meer informatie? Neem dan contact met ons op of vraag direct vrijblijvend een offerte aan. Wij zijn u graag van dienst.

dakdekker
  • Meer dan 25 jaar ervaring
  • Vrijblijvende offertes
  • Gratis dakinspectie
  • 15 jaar garantie
  • Meerdere vestigingen
  • Kwaliteit en vakmanschap
5012xnw