Nokvorst reparatie

5820swm
dakdekker

Nokvorst reparatie / Nokvorsten repareren

Nokvorsten zijn speciale dakpannen om de nok van het dak af te sluiten. Bij oudere huizen zijn die meestal met cement vastgelegd. Deze specielaag zal op den duur brokkelig of poreus worden en vocht op gaan nemen. In de winter vriest dit vocht op. Omdat specie niet kan krimpen of uitzetten zal de specielaag gaan scheuren en komen de nokvorsten los te liggen. Het gevolg is daklekkage en de kans dat de nokvorsten bij een stevige wind van het dak waaien. U kunt zich wel voorstellen wat voor schade zo’n vallende dakpan kan aanrichten. Uit voorraad leverbaar Nokvorsten die beschadigd of van het dak gewaaid zijn, kunnen meestal direct vervangen worden. De gangbare typen dakpannen en nokvorsten leveren wij zowel gebruikt als nieuw uit voorraad. Vakkundige reparatie van nokvorsten SVH Dakbeheer & Vastgoedonderhoud heeft al meer dan 25 jaar ervaring met de reparatie van nokvorsten. Wij leggen de nokvorsten stevig vast met Flexim dakmortel, een stormvaste dakmortel die blijvend elastisch is en extreme weersomstandigheden moeiteloos doorstaat. Ook gevel- en kantpannen kunnen met deze mortel worden vastgezet en het is bijzonder geschikt voor de waterdichte afdichting van scheuren. Met Flexim dakmortel is uw dak niet alleen vrij van daklekkage, maar ook nog eens bijzonder mooi afgewerkt!


Waneer word cement poreus?

De leeftijd voordat cement poreus wordt ligt ongeveer tussen de 30 en 40 jaar. Dit is afhankelijk van meerdere situaties. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de positie van uw huis in regen en wind, en aan welke kant uw huis in de zon/schaduw staat. De schaduwkant, waar dus het langste vocht op blijft staan, zal sneller verslijten als de kant waar de zon op schijnt.


Nokvorst reparatie / Nokvorsten repareren

Als cement in de loop der jaren verouderd, zal als eerste de aanhechting met de dakpan en nokvorst los laten. In dit geval zijn de bestaande nokvorsten nog prima te repareren. Het oppervlakkige cement is dan vaak makkelijk te verwijderen. De basis, dus het cement onder de nokpannen, is dan meestal nog in goede staat. De werkzaamheden gaan dan als volgt. De bestaande nokvorsten en aangrenzende dakpannen worden netjes schoon geborsteld. Het kapotte en losliggende cement wordt verwijderd en alle gaten/spleten worden op gevuld waarna er een behoorlijke dikke laag flexim tegen aan wordt gesmeerd. Flexim is een kunstof dakmortel wat slijtvast is en flexibel blijft. Het kan dus niet meer scheuren zoals cement. Flexim schrijft voor dat er massa verwerkt moet worden. Hiermee word bedoeld dat de laag tussen de drie en vijf cm dik verwerkt moet worden. De dikte van de laag is erg belangrijk voor de flexibiliteit van het materiaal en dus levensduur van de gerepareerde nokvorsten. Helaas wordt dit in de praktijk nog wel eens door veel bedrijven vergeten. De overlapping aan de bovenzijde van de nokvorsten dienen ook dicht gesmeerd te worden. Dit zorgt er voor dat de nokvorsten mooi aan elkaar vast liggen en dat er ook van boven af geen vocht meer tussen kan komen. Ook dit wordt regelmatig vergeten. Belangrijk is ook hoe de word aangebracht en hoe de randen af gewerkt worden


Nokvorst renovatie / Nokvorsten renoveren

Nokvorst renovatie is alleen mogelijk als de oude nokvorsten nog heel zijn en gemakkelijk los komen van het cement. In de meeste gevallen is het cement harder als de nokpan en breken deze nokpannen bij demontage. In sommige gevallen is de samenstelling van het cement niet goed geweest. Vroeger gebeurde het regelmatig dat er meer zand als cement in de specie zat. In deze gevallen kunnen we netjes de oude dakpannen/nokvorsten schoonmaken van het oude cement en hergebruiken. De werkzaamheden zijn dan exact hetzelfde als bij nokvorst-vervanging alleen dan met de oude pannen en nokvorsten.


Oudere huizen

Vooral bij oude huizen komt het vaak voor dat het cement onder de nokvorsten inscheurt. Na een aantal jaar wordt het cement poreus en ontstaan er scheuren, gaten en kieren. Dit kan komen door verschillende soorten weersomstandigheden en door de werking / uitzetting van het dak. Wanneer dit gebeurt kan het gaan inregenen en dus grote schade aanrichten. Het hout en isolatiemateriaal wordt aangetast en gaat in het slechtste geval rotten.

Dit kunt u voorkomen door tijdig een specialist in te schakelen om het oude cement te verwijderen en de nokvorsten vast te leggen in het flexibele dakmortel “Flexim”. Flexim is een elastische en stormvaste dakmortel dat bestaat uit het belangrijke bestanddeel lijnolie. In Flexim zitten geen schadelijke stoffen zoals asbest en het is op alle soorten daken te gebruiken.


Word een nokvorsten reparatie gedekt door de verzekering?

Een nokvorst die van het dak valt kan veel kwaad aanrichten. In de meeste gevallen zijn de klanten hier niet voor verzekerd. De verzekering noemt dit achterstallig onderhoud. De gevolgschade in het huis is vaak wel goed verzekerd.


Nokvorsten vernieuwen / Nieuwe nokvorsten

Reparatie van de nokvorsten is niet meer mogelijk als klanten te lang wachten. Dit omdat het kalkcement dan te ernstig is aangetast, gescheurd, poreus of zelfs gebroken is. In de meeste gevallen scheuren de nokvorsten dan mee met het cement. In deze situatie is het verstandig de nokvorsten te vernieuwen. Hiervoor moet de bovenste rij van de pannen aan beide zijden van het dak gedemonteerd worden. Door de oude cement resten op de dakpannen zijn deze niet meer te gebruiken en zullen dus ook vervangen moeten worden. Daarna zal er aan beide zijden een nieuwe rij pannen geplaatst worden. Het oude cement en dakpannen wordt netjes afgevoerd en op geruimd. Hierna worden er stroken Flexim dakmortel geplaatst. Daarna zullen de nieuwe nokvorsten geplaatst worden in de Flexim dakmortel. De overlapping aan de boven zijde word ook dicht gezet.


Nokvorst met cementen afdichting.

Deze optie wordt voornamelijk gebruikt bij monumentale panden, die we veel tegenkomen in zowel Nederland als Belgié De bovenste rij dakpannen wordt schoongemaakt en voorzien van een nieuwe cementlaag. Hierna kunnen de oude nokvorsten weer terug worden geplaatst.

Nokvorsten met ventilerende nok.   (Geventileerde ruiter constructie)

Tijdens de renovatie van uw de nokvorst van uw dak worden oude nokvorsten verwijderd en vervangen. In de nieuwe nokvorsten zitten ventilatie sparingen waardoor het onderliggende dak meer wordt geventileerd. Een toepassing die wij als dakdekker al vaak hebben toegepast.

Nokvorsten repareren met Flexim dakmortel.

Bij het gebruik van Flexim dakmortel worden de bovenste dakpannen in de Flexim dakmortel gedrukt zodat deze weer goed aansluiten. op deze manier ontstaat er een waterdichte afdichting die bestand is tegen alle weersinvloeden. Iedere eventuele lekkage is direct opgelost.


Wat is uw voordeel door SVH Dakbeheer bv te kiezen als u nokvorst partner?

Door SVH Dakbeheer bv te bellen kunt u de vakman bestellen! Wij hebben meer dan 10.000 dakpannen / nokvorsten / kantvorsten direct op voorraad. Ook zijn wij eigen importeur van diversen soorten verschillende cement en klei gebakken pannen.

 

Service en Kwaliteit staat bij ons op nummer één
Wij zijn in het bezit van keurmerken, zodat u er zeker van bent dat de beste materialen worden gebruikt door een vakkundig ondernemer. Prijs en kwaliteitsverhouding staat bij ons op een.

 

 

 • Specialist in Nokvorst renovatie
 • Meer dan 25 jaar ervaring
 • Vrijblijvende offertes
 • Gratis dakinspectie
 • 15 jaar garantie
 • Meerdere vestigingen
 • Kwaliteit en vakmanschap
dakpanreparatie
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
4939xxm
nnnnok
nokvorstreparatie
nokkkk
nnokvorstreparatie
nokkkkl
nnnokvorsstreparatie
maxresdefault

  Al meer dan 25 jaar de specialist in nokvorst reparatie!

2442 (2)Uw voordelige nokvorsten reparateur!

Uw nokvorsten repareren? Wij bieden u snelle vakkundige service. Snel ter plaatsen voor een nokreparatie.

crown37 (2) Service en Kwaliteit

Wij zijn in het bezit van diverse keurmerken, zodat u er zeker van bent dat u de beste partij heeft uitgekozen!

group58 (2)Velen gingen u voor

Veel woningbezitters maken gebruik van onze service. Meestal met een onderhoudscontract. Mogen wij ook u binnenkort overtuigen?

Door de ernstige storm een paar dagen geleden, kregen wij las van een lekkage aan ons dak door loszittend cement onder de nokvorsten. SVH Dakbeheer bv heeft ons duidelijk advies gegeven en de nokvorst reparatie meteen uitgevoerd. Bedankt voor jullie vakkundige service!   fam.  – Gerrits  Breda

wwindradar
Naamloos.pngnieuwww

Windradar SVH Dakbeheer bv. De invloed van steeds sterkere wind/storm zorgt ervoor dat er meer lekkages en schades aan daken of nokvorsten ontstaan of zichtbaar worden. Laat uw dak tijdig controleren door SVH Dakbeheer bv.

bbuienradar

Buienradar SVH Dakbeheer bv. Met ons huidig klimaat en steeds extremere weersomstandigheden is de kans op een daklekkage groter als voorheen. Zorg ervoor dat u er tijdig bij bent en voorkom ernstige schade!

flexim-voorbeeld

Flexim is toepasbaar bij verschillende soorten hellings/graden hoeken. Ook bij verschillende soorten
werkzaamheden zoals kantpannen, aansluitingen bij dakramen en/of dakkapellen enz

Provincie: Alle provincies
Gemeente: Alle gemeente
Buurten: Alle buurten

Wij hebben verschillende vestigingen en werken dan ook landelijk in heel Nederland & Belgié!

Wat zeggen klanten over nokvorst reparatie's van SVH Dakbeheer & Vastgoedonderhoud b.v ?

Uitstekende service!
Goede service
Matige service

Onze werkzaamheden zijn o.a.

 • Daklekkage
 • Stormschade
 • Dakinspectie
 • Lood- en zinkwerk
 • Dakbeschot en boeiboorden
 • Pannendaken
 • Bitumendaken

Maak gratis een afspraak voor een vrijblijvende offerte over uw nokvorst reparatie.

Neemt u vandaag nog contact op met SVH Dakbeheer bv en wij zorgen ervoor dat u nokvorsten weer in goede staat komen. u kunt bij ons terecht voor alle soorten dakreparatie’s. Met 25 jaar ervaring en toepassing van de beste technieken kunnen wij uw nokvorsten meteen repareren, in het ergste geval meteen vernieuwen. U kunt bij ons terecht voor alle soorten dak en schoorsteen lekkage. Kortom; een specialist die u graag verlost van een vervelende lekkage. Neemt u gratis contact met ons op. Bij bezichtiging zullen onze medewerkers meteen u dak vrijblijvend  op alle punten keuren, u ontvangt direct per plaatsen een volledig rapport! De door SVH Dakbeheer bv opgestelde rapportage’s worden geaccepteerd door alle verzekeringsmaatschappijen. In de meeste gevallen zal u verzekering de schade direct uitkeren (afhankelijk van u verzekeraar).