Panlat reparatie

verbouw_dakpannen

Panlat reparatie
Na een aantal jaren is ook uw pannendak toe aan onderhoud en behoeft uw pannendak renovatie of reparatie. In de praktijk blijkt dat vooral de loodslabben, nokvorsten en zinkstukken na 25 jaar aan vervanging toe zijn. Maar ook herstel na lekkages of vervangen van een panlat of tengel komen voor. SVH Dakbeheer bv verzorgt al uw dakreparaties.

Reparatie
Vaak merkt u dat er iets mis is met uw dak wanneer lekkages ontstaan. Bij een pannendak betreft het meestal een kleine reparatie van bijvoorbeeld een loodslab of zinkstukje. Een pan scheef of met een barst kan ook lekkage veroorzaken. Lastig natuurlijk maar vaak hebben wij de reparatie snel en vakkundig uitgevoerd. Wanneer reparaties niet meer werken is misschien een gehele dakrenovatie noodzakelijk.

Renovatie
Bij de renovatie halen we alle pannen eraf, de panlatten en tengels. Zo nodig worden delen van het dakbeschot hersteld. Vaak is het dakbeschot aan de onderkant van het dak of bij lekkage aangetast. Wij brengen dan een dakfolie aan en bouwen de pannenlaag weer op. Tengels en panlatten erop, de oude pannen weer terug (of compleet nieuwe) en daarna nieuw zinkwerk zoals goten en het lood. Eventuele kapotte pannen en nokvorsten worden vervangen. Uw dak is dan weer als nieuw en kan zeker 20 jaar zorgeloos mee.

Isoleren dakbeschot
Natuurlijk is het ook mogelijk om tijdens de renovatie uw dak gelijk te voorzien van een isolatie op het bestaande dakbeschot. In veel gevallen bespaard u hierdoor aanzienlijk en dringt u warmteverlies door uw dak terug. Met een geringe extra investering kunnen maandelijks grote besparingen worden behaald. Onze bouwbegeleider kan u hierover verder informeren.

dakdekker
  • Meer dan 25 jaar ervaring
  • Alle soorten panlat reparatie
  • Vrijblijvende offertes
  • Gratis dakinspectie
  • 15 jaar garantie
  • Meerdere vestigingen
  • Kwaliteit en vakmanschap
images (6)