Carport daken

verbouw_dakpannen

Carport Daken

Carport Daken
Het is handig om een carport te bouwen. Een carport bouwen doe je om je ongebruikte ruimte effectief te benutten en je auto staat droog. Hierdoor creëer je extra ruimte op een garagepad waar je normaal gesproken niets mee doet. Wanneer je een garage hebt hou je deze mooi vrij en heb je extra opberg ruimte.

Verschillende soorten en maten
Je kunt een carport op verschillende manieren laten bouwen. Daarom zijn er wel wat voorbereidingen nodig. Het is noodzakelijk om alvast over de volgende onderdelen te kijken:

 1. De beschikbare ruimte en locatie.
 2. De grote van de carport en het type carport. (plat dak of punt dak)
 3. Materiaal van de carport.
 4. Bouwvergunning en bouwtekening.

Bent u al uit over het materiaal soort?
Van welk materiaal ga jij je carport laten bouwen? Ga je poeren (palen) laten metselen? Of kies je voor houtenpalen? Metselen is duurzaam maar wel een dure oplossing. Het metselen kost je relatief veel tijd en dus ook geld. Wanneer je het zelf doet dan valt qua kosten wel mee maar wanneer je het moet laten doen dan kunnen de kosten flink oplopen. De fundatie zal bij een gemetselde carport zwaarder zijn dan bij een houten carport.

Kies je voor houtenpalen welk houtsoort wil je dan? Hardhout of geïmpregneerd hout ook hier geld dat hardhout duurzamer is dan geïmpregneerd hout en dus langer meegaat.

Het kritische deel van de palen is de overgang tussen grond en lucht. Juist op deze plaats heb je het snelste houtrot. Zorg er daarom voor dat je fundatie minimaal 5 cm boven het grondoppervlak komt.

Bouwvergunningen en tekeningen
Check altijd of er een vergunning nodig is. Mag de carport daar staan een en ander kun je navragen bij je plaatselijke gemeente. Volgens de huidige richtlijnen (VROM) mag er maximaal 40% van je grondoppervlakte bebouwd worden. Zo kun je al snel een berekening maken hoe groot je carport mag worden. In overleg met je plaatselijke gemeente zijn er wel mogelijkheden. Check altijd of er eenbouwvergunning nodig is. Zomaar een carport bouwen zonder navraag te doen of er vergunning nodig is kan je veel problemen bezorgen.

Tekeningen? Die hebben wij voor u al gemaakt
Nu alles bekend is en je de ruimte weet waar je wilt gaan bouwen is het zoeken naar de juiste tekeningen. Om je daarmee te helpen hebben wij voor jou al een verzameling samen gesteld met bouwtekeningen van onder andere carports. Maar ook van tuinhuisjes, stoelen, banken, werkbanken, tafels, schildersezels en nog veel en veel meer. Het zijn meer dan 1.000 verschillende bouwtekeningen en bouwplannen. Je kunt het zo gek niet bedenken of er zijn tekeningen van. Wil je direct informatie KLIK HIER

Meer informatie
Voor meer informatie kunt u ten alle tijden contact met ons opnemen. Wij kunnen eventueel geheel vrijblijvend langs komen op u te adviseren en uw wensen te bespreken. Desgewenst kan er een passende offerte op maat uitgebracht worden.Gratis offerte? KLIK HIER

dakdekker
 • Carport daken specialist!
 • Alle soorten carport
 • Meer dan 25 jaar ervaring
 • Vrijblijvende offertes
 • Gratis dakinspectie
 • 15 jaar garantie
 • Meerdere vestigingen
 • Kwaliteit en vakmanschap
carport