Schoorsteen techniek

verbouw_dakpannen

Schoorsteen techniek (en).
Schoorsteen technieken / schoorsteen werken. Voor het aanpakken van uw schoorsteen zijn er uiteraard verschillende soorten technieken (methode ) mogelijk. U kunt er voor kiezen uw schoorsteen te vernieuwen / repareren /renoveren / verwijderen / of zelfs onderhoud vrij te maken. Wij hebben hieronder alle technieken netjes op een rijtje gezet zodat u duidelijk kan zien welke er eventueel mogelijk zijn, of waar ze voor dienen. Indien u meer vragen heeft kunt u uiteraard altijd contact met ons opnemen voor gratis advies. Ook weten wij uit ervaring dat het vaak erg lastig is om van afstand via foto’s en email een goede offerte op maat aan te bieden, er kunnen namelijk belangrijken punten over het hoofd gezien worden wat uiteindelijk meer prijs met zich mee kan brengen. Om overlast en miscommunicatie te voorkomen kunnen wij geheel vrijblijvend langs komen om u te adviseren en uw wensen te bespreken. Desgewenst kan er een passende offerte op maat uitgebracht worden. Voor meer informatie  kunt u ook de pagina schoorsteen reparatie bekijken, of direct een afspraak maken voor een gratis schoorsteeninspectie.

dakdekker
images-2

Schoorsteen voegen.
Door extreme weersomstandigheden hebben schoorstenen veel te verduren, na enige tijd zullen daarom ook de voegen poreus worden en de stenen uiteindelijk los laten. Ook hebben oude schoorstenen  vaak voegen die aan het verzanden zijn (voegen worden poreus) hetgeen lekkage tot gevolg kan hebben. Het is daarom ook levensgevaarlijk om een gaskachel of haard aan te sluiten op een bestaand rookkanaal dat lange tijd niet is gebruikt of gecontroleerd. Door de verzanding van de voegen kan terugslag van de rook optreden met een groot risico.
Meer informatie over schoorsteen voegen  redo (1)

vegenn

Schoorsteen vegen.
Juist als uw schoorsteen tiptop in orde is, is het verstandig om minstens eenmaal per jaar de schoorsteen te laten vegen, als u deze tenminste gebruikt. Daarmee voorkomt u ophoping van vuil in het schoorsteenkanaal, of zelfs een volledige verstopping van de schoorsteen door bijvoorbeeld vogelnesten. De gevolgen van vervuiling en blokkering van het rookkanaal kunnen ernstig zijn: denk bijvoorbeeld aan schoorsteenbrand of koolmonoxidevergiftiging. Dat risico wilt u niet lopen! Door regelmatig uw schoorsteen te laten vegen, kunt u veilig stoken.
Meer informatie over schoorsteen vegen  redo (1)

4kappen

Schoorsteen kappen.
Een goede schoorsteenkap beschermt de schoorsteen niet alleen tegen regeninslag, maar ook tegen vogels. Vogels zoeken een beschut plekje en kiezen al snel een schoorsteen om hun nest te bouwen. Of ze komen per ongeluk door de schoorsteen in de woonkamer terecht! Een goede kap voorkomt deze problemen, maar zorgt er ook voor dat hete asdeeltjes niet uit uw schoorsteen kunnen ontsnappen. Gloeiend hete asdeeltjes die op geparkeerde auto’s of brandbare materialen vallen, kunnen een enorme schade aanrichten. Neem dat risico niet!
Meer informatie over schoorsteen kappen redo (1)

schoorsteenverwijderen

Schoorsteen verwijderen.
Heeft u een schoorsteen die zeer verslechterd is en niet meer in gebruik is, dan is SVH Dakbeheer bv uw juiste partner. Door onze jarenlange ervaring zijn wij gespecialiseerd in het deskundig verwijderen van uw schoorsteen. Vaak zien wij bij oudere panden dat een schoorsteen niet meer gebruikt word en in zeer slechte conditie is. Deze kunt u natuurlijk laten renoveren, maar u kunt ook kiezen voor het verwijderen van deze schoorsteen.
Meer informatie over schoorsteen verwijderen  redo (1)

schoorsteenverwijderenn

 Schoorsteen plaatsen.
Ook kunt u er uiteraard voor kiezen om weer opnieuw een goede schoorsteen te laten metselen. Bij veel huizen is een schoorsteen toch een bepaald aanzicht wat niet iedereen wil missen. Omdat schoorstenen vaak in extreem slechte staat zijn kunt u er ook voor kiezen opnieuw een schoorsteen te plaatsen. u krijgt dan een nieuwe schoorsteen inclusief nieuwe rookkanalen, schoorsteenkappen, Lood- en zinkwerken, schoorsteen plateau.
Meer informatie over schoorsteen plaatsen  redo (1)

reinigeeee

Schoorsteen reinigen.
Omdat de voegen vaak slecht zijn en de kans op mossen dus groot is, zie je vaak dat de schoorsteen er  niet meer mooi uitziet, er komen plekken/vlekken op en het zit vaak helemaal vol met mos. Mos zorgt ervoor dat u baksteen door de jaren heen snel slechter word. Voorkom dit door u schoorsteen op tijd te laten reinigen! Laat u schoorsteen voordelig en vakkundig door ons reinigen en voorkom zo veel overlast.
Meer informatie over schoorsteen reinigen  redo (1)

impregnere

Schoorsteen impregneren.

Uw schoorsteen impregneren  is altijd zinvol. U verzadigt uw schoorsteen met een impregneer vloeistof welke zorgt voor een beschermlaag op uw schoorsteen. Deze beschermlaag zit niet alleen op uw schoorsteen, maar trekt daadwerkelijk in uw schoorsteen. Door deze beschermlaag van schoorsteen impregneermiddel zullen de stenen en het voegwerk geen regenwater meer opnemen, waardoor het metselwerk droog blijft.
Meer informatie over schoorsteen impregneren  redo (1)

loodenzink

Lood- en zinkwerk reparatie.
Lood wordt toegepast voor het waterdicht afsluiten van verbindingen en openingen in het dak, vooral als overgang tussen het metselwerk en het dak, bijvoorbeeld bij de schoorsteen. Om lekkage te voorkomen is het belangrijk dat het lood vakkundig wordt aangebracht. Als de loodslappen rondom uw schoorsteen door de jaren heen verslijten, ontstaan er scheuren en loopt het water door of langs het lood naar binnen. Laat dus uw schoorsteen tijdig door ons inspecteren, zodat wij het lood tijdig kunnen vervangen en u de binnenboel droog houdt!
Meer informatie over lood en zinkwerk  redo (1)

kanaal

Schoorsteen kanalen. (Herstellen, repareren, vernieuwen)
Op onze website vind u alles voor uw kachel of open haard. Voor rookgasafvoer leveren wij alle maten kachelpijp en dikwandige kachelpijpen, concentrisch, enkelwandig RVS en dubbelwandig RVS rookkanaal. Ook voor schoorsteenrenovatie INOX flexibel rookkanaal. Natuurlijk kunt u bij ons ook terecht voor de benodigde schoorsteen kappen/verloopstukken en bevestigingsmateriaal.
Meer informatie over schoorsteen kanalen  redo (1)

images-3

Schoorsteen plateau reparatie.
Ook de bovenplaat (schoorsteen plateau) van uw schoorsteen zal in veel gevallen toe zijn aan reparatie/renovatie. De meeste oude schoorstenen hebben een gecementeerde bovenplaat. Zo’n schoorsteenplateau zal door weersinvloeden, zoals vocht en vorst, na een aantal jaren scheuren gaan vertonen. De beste en meest eenvoudige oplossing is het in kunststof zetten van de gehele bovenplaat, zodat vocht geen kans meer krijgt.
Meer informatie over schoorsteen plateau  redo (1)

flexschoorsteen

Schoorsteen onderhoudsvrij
Voor het toepassen van een gemetselde schoorsteen in de nieuwbouw is vaak een kostbare zware onder constructie nodig om het metselwerk van de schoorsteen te kunnen dragen en behalve het gewicht kunnen gemetselde schoorstenen in de loop der jaren een bron van ergernis worden dit vanwege lekkage,s door condens en vocht doorslag,slechte voegen,lood wat niet op de juiste manier in de schoorsteen is aangebracht,gescheurd is enz. Wij maken schoorstenen die absoluut 100% lek en onderhoudsvrij
Meer informatie over schoorsteen onderhoudsvrij  redo (1)

brr

Schoorsteen brand
U herkent een schoorsteenbrand aan een loeiend geluid in het rookkanaal. Kom direct in actie: Doof snel het vuur in de haard met zand, om rook in uw huis te voorkomen. Sluit direct hierna de schoorsteenklep. Sluit de luchttoevoer van de kachel, of bij een open haard de deurtjes. Bel 1-1-2. Ventileer direct na het doven van het vuur de ruimte (i.v.m. koolmonoxidevorming!). Blus nooit met water! Er ontstaat dan namelijk enorme stoomvorming. En doordat dit zo snel gebeurt, kan het rookkanaal door de druk scheuren. Soms ontstaat zelfs een explosie. Na schoorsteen brand neem direct 24/7 contact met ons op!
Meer informatie over schoorsteen brand  redo (1)

vv

Vogelnest verwijderen

Voor vogels zijn schoorstenen een aantrekkelijke plek om een nest te maken. Geef ze eens ongelijk; een schoorsteen is een zeer beschutte, veilige en warme plek. Hoewel het voor de vogels ideaal lijkt, kunnen vogelnesten in rookkanalen voor gevaarlijke situaties zorgen. Wanneer één of meerdere vogelnesten het rookkanaal verstoppen, kunnen de gassen die vrijkomen bij het stoken niet meer door de schoorsteen ontsnappen. Wanneer deze gassen terug de woonkamer in slaan, kan dat behoorlijke roetschade tot gevolg hebben of zelfs leiden tot koolmonoxidevergiftiging.
Meer informatie over vogelnest verwijderenredo (1)

Alle soorten schoorsteen reparatie

Schoorsteenlekkage snel verhelpen? Wij bieden u 24/7 spoedservice. Binnen twee uur ter plaatsen voor een noodreparatie.

Service en Kwaliteit

Wij zijn in het bezit van diverse keurmerken, zodat u er zeker van bent dat u de beste partij heeft uitgekozen!

Velen gingen u voor

Veel woningbezitters maken gebruik van onze service. Meestal met een onderhoudscontract. Mogen wij ook u binnenkort overtuigen?

.

Door de ernstige storm een paar dagen geleden, kregen wij las van een lekkage aan ons dak. Wij hebben gelijk gezocht en kwamen uiteindelijk bij SVH Dakbeheer bv uit. Dit is een vakbekwaam bedrijf met een erg goede service, de mannen hebben ons duidelijk advies gegeven en de lekkage direct verholpen. Bedankt voor jullie vakkundige service!  fam. Janssen – Waalwijk

Onze werkzaamheden zijn o.a.

  • Daklekkage
  • Stormschade
  • Dakinspectie
  • Lood- en zinkwerk
  • Dakbeschot en boeiboorden
  • Pannendaken
  • Bitumendaken

Maak gratis een afspraak voor een vrijblijvende offerte over uw schoorsteen.

Neemt u vandaag nog contact op met SVH Dakbeheer bv en wij zorgen ervoor dat uw schoorsteen weer jaren mee kan. u kunt bij ons terecht voor alle soorten schoorsteen reparatie’s. Met 25 jaar ervaring en toepassing van de beste technieken kunnen wij uw schoorsteen snel en vakkundig repareren. U kunt bij ons terecht voor alle soorten dak en schoorsteen werken. Kortom; een specialist die u graag verlost van een vervelende lekkage. Neemt u gratis contact met ons op. Bij bezichtiging zullen onze medewerkers meteen u plat dak vrijblijvend  op alle punten keuren, u ontvangt direct per plaatsen een volledig rapport! De door SVH Dakbeheer bv opgestelde rapportage’s worden geaccepteerd door alle verzekeringsmaatschappijen. In de meeste gevallen zal u verzekering de schade direct uitkeren (afhankelijk van u verzekeraar).