Schoorsteen kappen

daken-renoveren1

Schoorsteen kappen

Voordelen van een schoorsteenkap
Een goede schoorsteenkap beschermt de schoorsteen niet alleen tegen regeninslag, maar ook tegen vogels. Vogels zoeken een beschut plekje en kiezen al snel een schoorsteen om hun nest te bouwen. Of ze komen per ongeluk door de schoorsteen in de woonkamer terecht! Een goede kap voorkomt deze problemen, maar zorgt er ook voor dat hete asdeeltjes niet uit uw schoorsteen kunnen ontsnappen. Gloeiend hete asdeeltjes die op geparkeerde auto’s of brandbare materialen vallen, kunnen een enorme schade aanrichten. Neem dat risico niet!

Tip
Laat uw schoorsteenkap leveren en plaatsen door de specialisten van SVH Dakbeheer & Vastgoedonderhoud. Dan weet u zeker dat u een kwaliteitskap hebt en dat deze zo goed bevestigd wordt dat windvlagen of een fikse storm hem niet van de schoorsteen blazen.
Kies de juiste schoorsteenkap!
Veel schoorsteenproblemen kunnen voorkomen worden met een geschikte schoorsteenkap. Naast de standaard schoorsteenkappen zijn er ook kappen die ervoor zorgen dat uw schoorsteen beter trekt. Op de foto’s ziet u een aantal schoorsteenkappen die wij uit voorraad kunnen leveren tegen zeer scherpen tarieven. Vraag ons gerust om advies!

Foto 1: Kap die speciaal ontwikkeld is voor gaskachelkanalen, cv-kanalen en ontluchtingskanalen. Biedt bescherming tegen regeninslag (die in de winter vorstschade kan veroorzaken) en het nestelen van vogels.

Foto 2: Schoorsteenkap voor hout- en kolenkachelkanalen. Voorkomt regeninslag en het nestelen van vogels. Zorgt door de speciale constructie voor extra trek en voorkomt terugslag van rook. Heeft een rond veegluik, zodat de kap bij het vegen niet verwijderd hoeft te worden.

Foto 3: Schoorsteenkap die speciaal ontwikkeld is voor rookkanalen met slechte trek. Doordat hij wordt aangedreven door wind en opstijgende warmte, krijgt de Rotorvent een ventilerende werking. Problemen met rookterugslag in de huiskamer worden hierdoor verholpen.

Foto 4: Ook de Spinner Turbo is speciaal ontwikkeld voor rookkanalen met slechte trek. Aangedreven door wind en opstijgende warmte, krijgt de Spinner Turbo een ventilerende werking. Deze kap is kantelbaar en hoeft niet verwijderd te worden bij schoorsteenvegen.

SVH Dakbeheer & Vastgoedonderhoud is uw partner in schoorsteeninspectie (visuele en camera-inspectie), schoorsteenreparatie en schoorsteenrenovatie. Wilt u meer informatie? Neem dan contact met ons op of vraag vrijblijvend een offerte aan. Wij zijn u graag van dienst.

dakdekker
  • Meer dan 25 jaar ervaring
  • Vrijblijvende offertes
  • Gratis dakinspectie
  • 15 jaar garantie
  • Meerdere vestigingen
  • Kwaliteit en vakmanschap
5181zau