Schoorsteen plaatsen

verbouw_dakpannen

Schoorsteen plaatsen


De totale kosten
De totale kosten om een schoorsteen / kanaal te plaatsen en een houtkachel brandend in huis te hebben staan kunnen sterk uiteen lopen. Deze hangen ondermeer af van het type houtkachel dat u kiest, de aanwezigheid van een rookkanaal en welke werkzaamheden u zelf doet. Hieronder vindt u een beknopt overzicht van wat er komt kijken bij het installeren van een houtkachel en wat de kosten zijn.

 

Aanschaf houtkachel
De eerste stap is het vinden van de juiste houtkachel. Kiest u voor vrijstaand model of gaat u voor een inbouwhaard? De prijzen lopen sterk uiteen per type kachel en per merk. In ons assortiment hebben we al houtkachels vanaf € 900,-. Merk houtkachels, zoals bijvoorbeeld de gietijzeren Dovre modellen zijn te koop vanaf € 1600,-. Aan de andere kant kost een grote Contura houtkachel met speksteen of een complete inbouwhaard met een groot vuurzicht al snel € 7.000,-. De gemiddelde prijs van een houtkachel die wij verkopen is zo rond de € 1.800,-.

 

Kosten rookkanaal
Is de prijs van een houtkachel al moeilijk te bepalen, de kosten van een rookkanaal verschillen nog sterker. De prijs hiervan hangt sterk af van de omstandigheden in uw huis en voor welke type houtkachel u kiest. Wanneer u al een geschikt rookkanaal heeft zijn de kosten van de pijp van de kachel tot de aansluiting in de muur slechts een paar tientjes. Op het moment dat er een volledig nieuw rookkanaal aangelegd moet worden kunnen de kosten sterk oplopen, het komt regelmatig voor dat de kosten van het rookkanaal de kosten van de kachel overstijgen. Kostbare onderdelen en aanpassingen zijn ondermeer:

 

Het boren van gaten door betonnen vloeren
*Geïsoleerde rvs afvoerdelen zijn kostbaar
*Het plaatsen van een rookgasventilator wanneer het rookkanaal niet genoeg natuurlijke trek heeft
*Het aftimmeren van de rookgasafvoer
*Om een indicatie van de kosten te krijgen kunt het beste overleggen met een van onze medewerkers. Zij kunnen u telefonisch al een goede indicatie van de kosten geven.

Wanneer u meer informatie wilt over het rookkanaal en wat daarbij komt kijken kunt u vrijblijvend contact met ons opnemen.

Kosten installatie
Het plaatsen en installeren van een houtkachel brengt ook kosten met zich mee. Nu is een vrijstaande houtkachel eenvoudig te plaatsen. Voor een inbouwhaard is dit al een stuk complexer. Er kunnen vele uren werk nodig zijn om in de bestaande situatie genoeg ruimte te maken om de haard te plaatsen. Verder kan het afwerken ook kostbaar zijn. Denkt u aan het stucen van de muur of het plaatsen van een schouw en plateau.

Beste materialen
Er wordt uitsluitend gebruik gemaakt van producten die aan de strengste veiligheidseisen voldoen. Onze werkzaamheden worden vakkundig uitgevoerd door een team van deskundige en ervaren medewerkers, uw garantie voor jarenlang plezier.

dakdekker
  • Schoorsteen specialist
  • Alle rookkanalen
  • Alle kachels op voorraad
  • Meer dan 25 jaar ervaring
  • Vrijblijvende offertes
  • Gratis dakinspectie
  • 15 jaar garantie
  • Meerdere vestigingen
  • Kwaliteit en vakmanschap
images (29)