Schoorsteen reinigen

verbouw_dakpannen

Schoorsteen reinigen


Inwendig reinigen

Inwendig reinigen hout eigenlijk in schoorsteen vegen. Ofte wel de binnen zijde van uw kanaal word gereinigd meer informatie hierover op de pagina schoorsteenvegen. Uiteraard is het van groot belang dat niet alleen de schoorsteen inwendig gereinigd word (schoorsteen vegen) maar ook uitwendig gereinigd word.


Uitwendig reinigen
Omdat uw schoorsteen vaak op een hoge plaats zit ergens op dak moet hij tegen de strengste weersomstandigheden kunnen. Een keer houd het natuurlijk op en gaat de schoorsteen vochtig worden. Dit komt omdat het vaak buiten erg koud is en uw kanaal in de schoorsteen toch altijd heel wat graden warmer is. Zo ga je op den duur last krijgen van mossen, algen op de schoorsteen die vervolgens invreten op het steen waardoor deze snel zullen verouderen.


Mossen, algen
Mos kan muren, opritten, terrassen, daken en tuinpaadjes flink aan uitstraling doen inboeten. Bovendien belet mos dat stenen en klinkers goed kunnen ademen waardoor hun levensduur aanzienlijk wordt verkort. Je doet er dus goed aan mos tijdig te bestrijden.

 

Direct een schoorsteen behandeling
Naast de vele technieken voor uw gevel bieden wij ook een schoorsteenbehandeling aan! De schoorsteen is het meest kwetsbare punt op uw gebouw. Door de invloeden van weer, wind en luchtvervuiling hebben het metsel- en loodwerk veel te lijden! Na een verloop van tijd zullen er zich problemen voordoen. Houdt daarom uw schoorsteen goed in de gaten, het is van belang dat er direct wordt ingegrepen om verdere vervolgschade aan en in uw gebouw te voorkomen! Schoorsteenbehandeling is bij SVH Dakbeheer bv een apart specialisme. Het gaat bij de renovatie bij schoorstenen niet alleen om het vervangen van het voegwerk en reparaties aan het metselwerk, maar ook om het zeer belangrijke loodwerk.


Sommige gevallen

Vervanging
Soms is de schade aan een schoorsteen van zo’n grote aard dat volledige vervanging de beste oplossing is. De oude schoorsteen wordt door ons vakkundig verwijderd en afgevoerd. De nieuwe schoorsteen wordt opnieuw opgemetseld in een passende steen waardoor deze weer een geheel vormt met het overige metselwerk.

Verwijdering
Vooral in de wat oudere panden heeft een schoorsteen soms geen functie meer. Blijvende verwijdering is dan de beste oplossing om lekkage te verhelpen en gevolgschade te voorkomen. Uiteraard zullen wij uw dag lekvrij herstellen.

dakdekker
  • Specialist in reinigen
  • Meer dan 25 jaar ervaring
  • Vrijblijvende offertes
  • Gratis dakinspectie
  • 15 jaar garantie
  • Meerdere vestigingen
  • Kwaliteit en vakmanschap
reinigeeee