Vogelnest verwijderen

dakreparatie

Vogelnesten verwijderen

Schoorsteeninspectie

Het is verstandig om minimaal één keer per jaar uw schoorsteenkanaal te laten controleren op vogelnesten of andere zaken die een verstopping of schoorsteenbrand kunnen veroorzaken. Als er tijdens zo’n visuele of camera-inspectie een vogelnest ontdekt wordt, dan overleggen we met u of en hoe we dit voor u zullen weghalen.

Verwijdering van een vogelnest

Ook al bent u een vogelliefhebber en gunt u deze dieren een behaaglijk plekje, dan adviseren wij u toch het nest uit uw schoorsteen te laten verwijderen. Vogelnesten bestaan namelijk uit brandbaar materiaal en blokkeren de rookafvoer. Als u de schoorsteen gebruikt, riskeert u dus schoorsteenbrand en koolmonoxidevergiftiging. SVH Dakbeheer & Vastgoedonderhoud verwijdert het vogelnest met een speciale nestboor. Vaak blijkt dan dat de vogels al langere tijd in de schoorsteen wonen en daar nest op nest hebben gebouwd.

Maatwerk

Omdat wij vooraf niet kunnen zien hoeveel nesten er op elkaar zitten, is het moeilijk in te schatten hoe lang het weghalen ervan gaat duren. Om te kunnen garanderen dat alle (resten van) vogelnesten en andere verstoppingen zijn verwijderd, voeren wij deze werkzaamheden altijd op basis van een uurtarief uit.

Preventie

Na het verwijderen van een of meer vogelnesten raden wij u aan meteen een rooster of kap op uw schoorsteen te laten plaatsen, zodat de vogels niet opnieuw in het schoorsteenkanaal kunnen nestelen en u er zeker van bent dat u de schoorsteen veilig kunt gebruiken. Meer informatie vindt u op de pagina schoorsteenkappen.

SVH Dakbeheer & Vastgoedonderhoud is uw partner in dakinspectie, dakrenovatie, dakisolatie, dakreparatie en dakonderhoud. Wilt u meer informatie? Neem dan contact met ons op of vraag direct vrijblijvend een offerte aan. Wij zijn u graag van dienst.

dakdekker
  • Meer dan 25 jaar ervaring
  • Vrijblijvende offertes
  • Gratis dakinspectie
  • 15 jaar garantie
  • Meerdere vestigingen
  • Kwaliteit en vakmanschap
5003zxo